EquiEssence Coaching & Training
EquiEssence organiseert inspirerende en enerverende workshops met behulp van paarden voor teams, organisaties, groepen en individuen.

Trainers

Maya de Hoog


Maya de HoogIk ben geboren en getogen in het Westland. Sinds ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door dieren en met name paarden. Al vanaf mijn vijfde, wist ik dat ik ‘iets’ met paarden zou gaan doen. Dat stond vast, al wist ik nog niet hoe of wat. Vanaf die leeftijd hebben paarden altijd een rol in mijn leven gespeeld.
Al heel vroeg ben ik speels begonnen bij de boer in de wei. Op een Shetlander, met een strotouwtje aan het halster, jutezak als zadel, croste ik door de wei. Sinds die tijd is er veel veranderd.

Gevoel

Aan de Volbloed Arabische paarden heb ik mijn hart verpand. Mede dankzij deze paarden heb ik een snel en sensitief vermogen ontwikkeld om paarden te kunnen begrijpen.
Naast een 8-jarige opleiding op de School voor Filosofie heb ik met goed gevolg in 2008 een opleiding Intuïtieve Coaching afgerond.  Aansluitend heb ik de Introductory Course van Monty Roberts gevolgd. Neem daarbij mijn eigen spirituele ontwikkeling en men begrijpt mijn gevoel met paarden en mensen.

Coaching

Ik kan nu mensen begeleiden zonder oordeel en voor mij blijkt er nog steeds een verdieping plaats te vinden in de omgang met de paarden, wat geresulteerd heeft in het geven van workshops. Deze workshops zijn voornamelijk gericht op het non-verbale gedrag van mens en paard en het zogenaamde ‘spiegelen’.
Met heel veel plezier en compassie werk ik al 24 jaar op mijn bijzondere plek met paarden en mensen aan vernieuwing en verdieping.

Magda Leenen - Nelissen


Magda Leenen - NelissenIk ben van geboorte Belgische. Gehuwd met Cor Leenen. Ik heb gewerkt en ben opgeleid in psychiatrie en crisisopvang. 
Daarnaast heb ik diverse opleidingen en trainingen afgerond zoals : Gestalt- en Psychosynthese, Emotioneel Lichaamstherapie met als specialisatie Bio-Energetica en Burn-out begeleiding, Systeemtherapie, Reiki, Waterdans, Familie-, Ziekte- en Organisatieopstellingen, Quantum Touch en EFT. Ik ben Tantra-trainster (getraind door o.a. Margo Anand en Aman Schöder) en heb de internationale training " Sexual Grounding " gevolgd bij Willem Poppeliers en Jack Painter.
Ik ben tevens Free-Lance trainer/therapeut voor preventie,reïntegratie, teambuilding en management-trainingen en geef ook Lichaamsgerichte supervisie (individueel en groepen).
In mijn begeleidingen wil ik mijn ervaringen doorgeven en mensen ondersteunen om vanuit hun kwaliteiten, levenslust en passie in contact met zichzelf en anderen voluit te leven.

Magda is:
Geregistreerd onder de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG-wet) nr.59039057630.
Lid van de Nederlandse vereniging voor Postural Integration therapeuten en aanverwante beroepen (NVPITea) nr.01085691.
Praktijk AGB-code: 9014985.
Beroepsbeoefenaars Alternatieve Genees- en behandelwijzen (SRBAG) nr.252157. 
Aangesloten bij de Stichting Tuchtrecht Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg (TBNG) nr.252157.
Gestalttherapeute (NVAGT) met roepnaam ‘Gestaltkoepel’.
Trainer bij Leefstijl Trainingscentrum (LTC)/Achmea.
Lid van SONT (Systemisch Opstellingenwerk in het Nederlands taalgebied)

Voor meer informatie over Magda Leenen - Nelissen, zie ook: www.malscheland.nl

Belinda Mastenbroek


Belinda Mastenbroek Naast mijn baan als informatiespecialist bij een bibliotheek ben ik ondersteunend medewerker bij de workshops en trainingen van Equi-Essence.

Deze ondersteuning bestaan uit o.a. : het begeleiden/verzorgen van de paarden, praktisch taken in de voorbereiding en de begeleiding op de dag zelf. Mijn passie voor paarden en het omgaan met deze prachtige dieren, heb ik al van jongs af aan.


Sinds een paar jaar ben ik lessen gaan volgen bij Maya de Hoog in het trainen en werken met paarden. Daarnaast heb ik kennis mogen maken met het inzetten van de paarden bij het coachen en opstellingenwerk en hoe bijzonder en effectief dit werkt.

Vanuit hun natuur, zijn paarden een perfecte spiegel voor het menselijk gedrag .. zij leven in het hier en nu en laten je op een objectieve wijze zien of je gedrag overeen komt met wie je werkelijk bent..zonder oordeel..en je helpen je authentieke zelf te zijn!

"Gevoel met paarden en mensen"